Stichting

Welkom bij de Bagration Stichting

De Bagrationstichting stelt zich ten doel de betrekkingen tussen Nederland en Georgië te bevorderen, zowel op het gebied van onderzoek en onderwijs als in de culturele, literaire en artistieke sfeer. Daarnaast spannen wij ons in voor de studie van de Georgische taal, literatuur, cultuur en geschiedenis.

 

Onze Wim († 2006)

 

Velen kennen Wim Lucassen als een hartelijke vriend van Georgiërs en een deskundige in Kaukasische volkeren en talen. Hij was niet alleen de oprichter van onze stichting maar jarenlang de motivator van de stichting.

 

Wij willen een spilfunctie vervullen voor personen en organisaties die iets met Georgie hebben en/of willen ondernemen, met name op cultureel vlak. Een andere belangrijke taak van de stichting is: de ontwikkelingen in Georgie op vele gebieden te volgen en daar in Nederland bekendheid aan te geven.

 

Wij organiseren jaarlijks Georgiëdagen voor alle belangstellenden, met lezingen en voordrachten over actuele onderwerpen: van geschiedenis, politiek en religie tot poëzie, beeldende kunst en muziek, en, niet te vergeten, Georgische hapjes en wijn.

 

 

De naam van de stichting verwijst naar prins Alexandre Bagrationi, die in 1697 deel uitmaakte van het Grote Gezantschap van tsaar Peter naar Nederland en zo de eerste verbinding tussen Nederland en Georgië legde.

 

Alexandre Bagrationi

(1674-1711)

Actueel

BAGRATION STICHTING, HOF VAN VERSAILLES 47, 1064 NX AMSTERDAM

Tel: 06 - 5479 8014 | Fax: 0848-350156 | info@bagration.nl | KvK: 41211601 - Bank: NL57 KNAB 0723 566 887