Doelstelling

Doelstelling Bagration-stichting

De stichting stelt zich ten doel de uitwisseling tussen Nederland en Georgië te bevorderen zowel op het gebied van onderzoek en onderwijs als in de culturele, literaire en artistieke sfeer. Daarnaast is het doel de studie te bevorderen van de taal, de literatuur, de cultuur en de geschiedenis van alle in Georgië wonende volkeren.

De Bagration stichting wil een spilfunctie vervullen voor personen en organisaties die iets met Georgie hebben en/of willen ondernemen. Ondernemen mag tevens commercieel zijn, maar wij zullen de cultuur daarbij nooit uit het oog verliezen.

Zoals u weet er is veel veranderd in Georgie in het laatste decennium. Een van de belangrijkste taken van de stichting is daarom de ontwikkelingen in Georgie op vele gebieden te volgen en daar in Nederland bekendheid aan te geven.

De stichting organiseert jaarlijks Georgiedagen voor alle belangstellenden. Het programma van deze bijeenkomsten bestaat uit lezingen/voordrachten over actuele Georgische onderwerpen. Het thema van de dag kan variëren van geschiedenis, politiek en religie tot poezie, beeldende kunst en muziek. De dag wordt veelal afgesloten met een proeverij van Georgische wijn.

Een Georgiedag zien we ook als een gezellig trefpunt voor Nederlanders, Georgiers en Georgie- liefhebbers van alle nationaliteiten.

Bent u geinteresseerd of wilt u meer informatie? Neem contact op met onze secretaris of een van de andere bestuursleden.

 

BAGRATION STICHTING, HOF VAN VERSAILLES 47, 1064 NX AMSTERDAM

Tel: 06 - 5479 8014 | Fax: 0848-350156 | info@bagration.nl | KvK: 41211601 - Bank: NL57 KNAB 0723 566 887